Daar wij ons proberen te onderscheiden van andere  bedrijven in dekvloeren, gingen wij op zoek naar een goed alternatief voor de traditionele zand-cementvloer en kwamen uit bij anhydriet-vloeichape, een vloeibare dekvloer met enkele zeer opvallende voordelen.

Wij besloten hierop in te spelen en investeerden reeds in 2013 in een oplegger en silo om de anhydriet-vloeichape te kunnen plaatsen.
— Paul Vloemans

Primeur in België: na 7 tot 12 dagen reeds af te werken met vloerbekleding!

Chapewerken Paul Vloemans werkt met de nieuwste innovaties op het gebied van anhydriet-vloeichape. Daarom werd onze anhydrietgietchape vanaf 2018 standaard sneldrogende anhydriet-vloeichapes, nl. de Vloei-RAPID. Hiertoe gebruiken wij het bindmiddel CASEA Raddiplus NA RAPID. Met dit bindmiddel kunnen voortaan onze gietchapes na 7 tot 12 dagen worden afgewerkt met vloerbekleding!

Een terugkomend ‘probleem’ bij deze chapes was steeds hetzelfde: de lange tijd die nodig was om de dekvloer te laten drogen alvorens deze mocht afgewerkt worden. Bij de gewone anhydrietgebonden gietchape mag tenslotte niet betegeld worden voor de limiet van 0.5% CM restvocht (0.3%CM bij verwarmde vloeren) bereikt is. 

Onnodig te zeggen dat in deze tijden, waarin de bouwprocessen elkaar snel opvolgen, dit wel eens tot frustraties leidde omdat  de dekvloer steeds weer te vochtig bleek voor afwerking…

Nu hebben wij hier echter ook een oplossing voor! Met enige trots stellen wij ons product Vloei-RAPID voor. Als eerste in de Benelux plaatsen wij sinds begin 2018 een ter plaatse aangemaakte anhydriet-vloeichape die uiterst snel betegelbaar is: 

  • Vanaf 1.7% CM restvocht bij tegels.

  • Vanaf 1.3% CM restvocht bij houten vloeren en harsgebonden gietvloeren.

Dit komt in de praktijk overeen met respectievelijk een 7 en 12 dagen na plaatsing van de anhydriet-vloeichape bij een normale dikte van een 5 cm en gunstige bouwklimatologische omstandigheden.

Bij vloerverwarming is een dekking van 2.5 cm boven de buisjes voldoende. Dit is in de praktijk dus vanaf 4 cm chapedikte, boven de isolatie gerekend.

Daarmee is meteen het grootste pijnpunt van de anhydriet-vloeichape weggewerkt en staat niets de toekomst nog in de weg!