Vloeichape is een chape die, in tegenstelling tot traditionele cementchape, vloeibaar gegoten wordt. Deze dekvloer levert enorme voordelen op qua sterkte, warmtegeleiding en CO2-uitstoot, wat hem de nieuwe standaard in chapewerken maakt.

 

Chapewerken Paul Vloemans kan u 2 verschillende soorten vloeichape aanbieden, zodat we u zeker kunnen voorthelpen bij het zoeken naar de ideale vloeropbouw voor uw project.

Anhydrietgebonden vloeichape. Het bindmiddel dat hierbij gebruikt wordt is calciumsulfaat, beter gekend als anhydriet. Deze vloeichapes worden uitsluitend binnen toegepast en hebben een zeer harde toplaag, uitermate geschikt voor oa. dunne PU- gietvloeren.

Ontdek meer →

Cementgebonden vloeichape. Het bindmiddel bij deze vloeichape is een speciaal ontwikkeld product met cement als hoofdbestanddeel. Grote verschil met anhydrietgebonden vloeichape is dat de dikte van de chape een minder grote rol speelt.

Ontdek meer →

Over Vloeichape

Dit minder bekende type chape is aan een stevige opmars bezig in België, in navolging van Duitsland, Nederland en Frankrijk, en dat is niet voor niets; om kwalitatieve en milieutechnische redenen zijn deze gietdekvloeren daar al geheel ingevoerd in het bouwproces.

Door de toepassing van de vloeichape wordt een sprong vooruit gemaakt met kwaliteit en betrouwbaarheid van de dekvloer. Mede door het vast receptuur en de zelfverdichtende eigenschappen heeft de gietvloer een constante hoge kwaliteit en is daardoor niet afhankelijk van zware handmatige verdichting zoals bij het traditionele chapewerk.

  • De uiterst snelle beloopbaarheid (1 dag na plaatsing) en de ideale werkvloer bij langdurige werken na plaatsing (geen verkorreling van de toplaag) stimuleert het efficiënt en snel bouwen.

  • Nagenoeg geen krimpfactor en vormvast tijdens het drogingsproces waardoor krimpscheuren een zeldzaamheid zijn.

  • De hogere buigtreksterkte en in het bijzonder de hogere oppervlaktehechtsterkte maakt vloeichape uiterst geschikt voor hoogwaardige vloerafwerkingen zoals harsgebonden gietvloeren (PU-vloeren,.. ) en gelijmde vloerbedekkingen.

  • Dunnere vloeropbouw mogelijk vanaf 2.5 cm dikte.

  • Dit leidt tot de mogelijkheid om dikkere vloerisolatie te plaatsen, wat u een voordeliger energieprestatiecertificaat (EPC) zal opleveren.

  • De specifieke eigenschappen van het gebruikte bindmiddel maken het plaatsen van extra wapening overbodig.

  • Er kunnen grotere oppervlaktes zonder dilatatievoeg geplaatst worden bij vloerverwarming.

  • Door de hogere dichtheid van de gietchape en volledige omhulling van de buizen bij vloerverwarming, wordt de warmte tot driemaal sneller afgegeven aan de ruimte dan bij een traditionele cementchape.

  • Kostenefficiënt: Snellere en arbeidsvriendelijkere plaatsing leidt tot het beperken van de meerkosten van dit unieke product, zodat voor u deze –eventuele- kleine meerkost per vierkante meter enkel een slimme investering zal blijken.

  • Behalve deze toename van het comfort en levenslange besparing op stookkosten, wordt het milieu hiermee gespaard.