Aslastsysteem op opleggers

Onlangs werd ook de oplegger voor het plaatsen van cement-vloeichape voorzien van een elektronisch weegsysteem ‘Goldstein’. Deze werd zoals de vorige keren geplaatst door RDS Electronics uit Harelbeke.

Hierdoor kunnen we elke dag onze vrachtwagens laden met zand en bindmiddel met een mooi overzicht van het gewicht per as. Hierdoor vermijden we overgewicht en besparen we bovendien brandstof door efficiënt transport!

Door middel van de afstandsbediening die we meenemen in de verreiker kunnen we in real-time volgen hoeveel we wegen. 

Loop uw premie niet mis!

Er zijn nog steeds veel mensen die premies mislopen omdat ze nu eenmaal niet weten dat ze bestaan! Zoek snel op www.premiezoeker.be,  www.energiesparen.be en op de site van uw netwerkbeheerder of u in aanmerking komt.

Vaak is een duidelijke factuur van bvb. de vloerisolatie binnen sturen , samen met een formulier van premieaanvraag , genoeg om in aanmerking te komen voor een subsidie… Laat deze kans niet aan u voorbij gaan.

Tips bij het leggen van chape

Bij het leggen van chape komen verschillende aspecten kijken. Onze specialiteiten worden aangevat nadat enkele andere werken beëindigd zijn zoals de ruwbouwwerken, het afsluiten van buitenopeningen, de stukadoorswerken en de installatie voor verwarming, sanitair of andere leidingen. Doe navraag bij uw andere aannemers of de vooropgestelde data kunnen aangehouden worden en contacteer ons tijdig zodat wij uw isolatie- en /of chapewerken mee kunnen verschuiven in onze planning moest het nodig blijken.

Graag bieden wij u een totaalpakket van vloerisolatie en chape aan. Alle werkzaamheden - vanaf de opmeting en uitpassen van de werf tot en met het plaatsen van de vloeichape - blijven in onze handen waardoor u slechts 1 contactpersoon heeft en kan rekenen op onze professionaliteit!

Bij deze enkele tips voor een optimaal verloop:

  1. Verwarm in de koude maanden uw lokalen zodat de werken zoals gepland kunnen doorgaan en de geplaatste materialen niet lijden onder (te) koude temperaturen.

  2. Laat ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten de eerste 2 dagen na plaatsing van zowel vloeichape als cementchape. Te snelle uitdroging door tocht is nefast voor dekvloeren, er kunnen dan scheuren ontstaan die vermeden konden worden. Om dezelfde reden dienen de lokalen die voorzien worden van chape winddicht te zijn.

  3. Star Beads geplaatst? De eerste 3 dagen niet belopen geeft de beste uitharding. Te vroeg belopen beschadigt onherstelbaar de toplaag, waardoor tackers van vloerverwarming minder goed zullen blijven zitten.

  4. Vloerverwarming geplaatst? Beloop zo weinig mogelijk de geplaatste leidingen. Dit om beschadigingen en loskomen van de leidingen te voorkomen.

  5. Winddicht maken van de lokalen die worden voorzien van PUR-isolatie is noodzakelijk om 2 redenen. De draagvloer moet droog blijven ( en in de winter 5°C) en de nevel kan bij het spuiten door de tocht opvliegen en zo op muren komen te hangen wat natuurlijk niet de bedoeling is.

  6. Twijfel of de chape droog is? Neem een stuk plastiekfolie van +- 1 m² en plaats deze op de chape. Kleef de zijkanten dicht. Hangen er de volgende dag nog druppels aan de PE-folie? Dan is uw chape waarschijnlijk nog niet droog genoeg. Een glas omgekeerd op de chape plaatsen geeft dezelfde indicatie. Let wel : dit is slechts een indicatieve test en vervangt niet de voorgeschreven meting met een CM-meter.

  7. Dek vloeichape niet te veel af tijdens de drogingsperiode. Op deze plaatsen zal de chape minder snel drogen dan op de andere plaatsen. Dit veroorzaakt tevens onnodige spanningen in de chape, welke tot scheuren kunnen leiden.

Meer informatie nodig? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak of offerte!